Articole

Cum e să ai o echipă faină la job

Știu, titlul sună a dezvăluiri senzaționale, dar nu știam cum să sintetizez ideile pe care le tot învârt de câteva zile în cap. Puteam să scriu articolul ăsta și în urmă cu mai multe luni pentru că și la jobul anterior am avut echipă super faină cărora le sunt etern recunoscătoare pentru că mi-au vindecat o parte din sechelele dobândite de-a lungul timpului. Dar cumva pentru că am trecut și prin cealaltă parte a situației la unele job-uri din trecut și pentru că am văzut de-a lungul timpului relații toxice între manageri și angajați, mi-am dat seama că nu aș mai accepta să am un șef care nu știe să comunice și să respecte. Și de fapt nu se rezumă doar la șefi ci și la colegi care au atitudine condescentă, vor tot timpul să te prindă pe picior greșit, parcă vor să-ți vâneze o greșeală. Cred că am ajuns la un punct în care i-aș cere frumos să-și revizuiască comportamentul sau aș pleca din echipa respectivă. Nu aș putea să mai lucrez cu acel stres, gândindu-mă și după job  dacă X o să fie în toane bune mâine sau nu. Aș refuza să mai merg cu teamă la un job și credeți-mă că am făcut-o.
Înțeleg că sunt puși ca lideri de echipă oamenii cu senioritate în firmă/ong sau cei care au know-how mai mult, dar eu nu aș promova un om fără să mă asigur că are aptitudini de lider și că știe să motiveze echipa. Refuz să cred că oamenii nu se pot schimba sau că nu se pot adapta la un minim de decență și bun simț.
De partea astalaltă a baricadei și a omului norocos încă o dată că a nimerit în echipă super mișto, vă salut și vă doresc să aveți un mediu de lucru productiv și plăcut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *