Bucatarim

Musaca de cartofi vegetariana

Vă spun într-un alt articol pentru ce am folosit umplutura asta prima dată, dar voiam neapărat să o folosesc la un fel principal (anterior era la un fel de aperitiv).

Am văzut ieri ideea asta de ruladă din cartofi și am zis că e combinația perfectă. Nu e neapărat să faceți ruladă, puteți face musaca în versiunea clasică, puneti un strat de cartofi, umplutură și iau un strat de cartofi.

Să revin la rețetă. Pentru umplutură am folosit soia cubulețe. Nu prea mâncăm soia, dar am zis că anul ăsta vreau să diversific meniul și să testez mai multe rețete așa că am fiert soia, am stors-o și am mai mărunțit-o puțin. Am călit o ceapă mică și am adăugat un morcov și vreo 6 ciuperci mărunțite în prealabil cu robotul. Depinde de voi cât de mari tăiați legumele, dacă folosiți carne, alte legume, alte condimente. Ideea e să vă iasă un fel de tocăniță (să nu fie lichidă ci să se țină legumele între ele), Pentru asta am pus un pic de sos de roșii. Am condimentat doar cu puțin sos de soia și un pic de vegeta, dar puteți pune și busuioc, oregano etc. Am lăsat tocănița asta să se răcească un pic.

Între timp la cuptor se pregăteau cartofii. Am dat 3 cartofi medii spre mari printr-o răzătoare care îi taie foarte subțiri, ca pe niște chipsuri. Am pus în tavă hârtie de copt, am presărat cașcaval ras și am pus cartofii suprapuși, pe toată tava. Am pus sare și încă un strat de cașcaval și i-am dat a cuptor la 200 grade cam 20-30 de minute, până e cașcavalul rumenit și cartofii pot fi străpunși ușor. Când sunt gata îl lăsăm să se răcească pentru a putea rula conținutul.

Am făcut și un sos bechamel, dar nu e obligatoriu, rețeta poate fi ok și fără. Am pus tocănița peste cartofi (un strat nu prea gros și în ultima parte a tăvii să nu puneți ca să nu iasă conținutul din ruladă). Apoi am pus și sos bechamel peste tocăniță și am rulat totul cu grijă. V-am spus că dacă vi se pare complicat, puteți să faceți cartofi în 2 tăvi și să puneți al doilea strat deasupra tocăniței și gata.

Eu am pus încă puțin cașcaval peste ruladă și am mai dat totul la cuptor până s-a rumenit – cam 20 de minute. Am servit cu varză murată și rezultatul a fost absolut delicios.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *