Articole

Jurnal de călătorie – Lleida, Alquezar și Alcarras (Spania)

Vineri (29 octombrie) a fost ziua orașului Lleida. În Spania, cu asemenea ocazii, oamenii au liber de la job și școală, așa că și Nico și Rareș (verișorul meu) au fost liberi. Am mers în Lleida să vizităm castelul și orașul și să vedem pregătirile pentru sărbătoare. Eu îmi mai aduceam aminte câte ceva din oraș, de la vizita mea de acu-s 9 ani. Aveam programul festivităților (întinse pe vreo 4 zile), dar tot am reușit să facem o boacănă. Am ratat o pagină din program și eram convinși că seara de la 17:30 putem vedea Castellers, niște oameni care se urcă unul peste umerii celuilalt construind niște turnuri umane. Am mers acasă să mâncăm și ne-am întors grăbiți în Lleida, doar ca să aflăm că acest spectacol era a doua zi. Eh, lasă că ne-a emoționat și a doua zi când i-am văzut.

(cu ocazii speciale sunt scoase de la naftalina si aceste statui ale unor personaje istorice)

Sâmbătă am mers cu Nico și Cornel cu mașina în Alquezar, un oraș cam la 70 km depărtare care are niște trasee superbe prin cheile formate în munții din jur. În oraș trăiesc doar câțiva oameni care primesc turiști și au restaurante, în rest e doar de vizitat. Ne-a prins ploaia pe acolo așa că ne-am cumpărat pelerine asortate și am pornit pe traseu. Soarele a ieșit abia la final, dar a fost super frumos oricum.

În Alcarras ne-am plimbat duminică, fix în ziua referendumului catalan. Nu vreau să-mi dau cu părerea despre subiect că nu sunt părerolog de serviciu și mi-e plin Facebook-ul de oameni care sunt experți. Lunea aveam tren spre Tarragona, un oraș foarte frumos aflat la malul mării pe care am vrut să-l vizităm înainte de ajunge în Barcelona. Trenul era la 6 dimineața și urma să dormim o noapte în Tarragona și să ne bucurăm de plajă și soare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *