Articole

Unde găsești cea mai bună mâncare vegetariană în Cluj-Napoca?

Disclaimer: Acesta nu este un articol plătit nici în bani nici în salate/supe sau sandwich-uri 🙂

Prin 2013 când ne-am lăsat de carne, mă bucuram enorm dacă găseam cașcaval pane în meniul unui restaurant și niște cartofi sau legume la grătar. Lucrurile s-au schimbat încet încet și tot mai multe localuri au un meniu destul de variat și pentru vegetarieni, iar unele chiar s-au specializat pe meniuri ovo-lacto-vegetariene, vegane sau chiar raw.

Am descoperit în urmă cu vreo 4 luni, localul Doo it! de pe strada Andrei Șaguna. Meniul lor este inca in proces de diversificare, dar ce îmi place e faptul că inclusiv chifla de la burgeri e făcută acolo și sosurile sunt demențiale. O să găsiți la ei cea mai bună supă de ciuperci, o salată foarte sățioasă și bogată în legume și un burger minunat. Bonus? O atmosferă prietenoasă, un raft cu cărți și jocuri de societate și prețuri accesibile. În plus, am fost la un eveniment super fain organizat de ei la Cheile Turzii și am avut parte de o zi plină de jocuri/mâncare bună/muzică și hămăceală. Rămâne în topul preferințelor mele pentru că au un raport calitate/preț foarte bun și pur și simplu îmi place pe acolo 🙂

                

Samsara ar rămâne în topul preferințelor mele chiar și dacă de mâine m-aș apuca să mănânc din nou carne. Chiar dacă prețurile sunt puțin mai ridicate, aveți de ales între o mulțime de preparate foarte gustoase și porții generoase. La Samsara am mâncat cel mai bun humus cu pâinici naan și am descoperit o rețetă mi-nu-na-tă de chilli vegetarian.

Și la final vă scriu despre un loc pe care tocmai l-am descoperit pe internet, dar pozele de pe site arată fabulos și o să comand de la ei cu prima ocazie. Se numește Suflet în Bucate și au un număr limitat de meniuri pe care le oferă zilnic pentru prânz la prețul fix de 29 Ron. Puteți fie să comandați pentru birou, fie să ridicați comanda de la sediul lor. Meniul include supă, fel principal și desert.

Cam acestea ar fi locurile care oferă mâncare exclusiv vegetariană, dar mai am un mic pont pentru voi. În Piața Muzeului și pe Eroilor veți găsi două localuri mici numite Souper. Au cele mai bestiale supe crème în cele mai interesante combinații. De obicei au un fel de supă care conține și carne și vreo 2-3 opțiuni vegetariene. Au și salate și sandwich-uri, dar supele sunt punctul lor forte.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *