Articole, Uncategorized

Vinete cu brânză şi sos de roşii

Mai ales în perioada sărbătorilor, toată lumea vine cu întrebarea: şi tu nici măcar acuma nu o să mănânci carne? Da ce o să mănânci?…Păi, cum nu am murit până acuma de foame şi nici scheletică nu am ajuns, bănuiesc că o să trec cu bine şi peste suita asta de sărbători de aproape 3 săptămâni. Aşa că m-am pus pe treabă şi am tot experimentat reţete noi ca să văd cu ce o să-mi potolesc foamea:).

Azi vă arat o reţetă simplă pe care încă mă gândesc să o adaptez…poate cu mai puţin sos de roşii. Aş fi vrut să folosesc brânză feta, dar cineva a cumpărat-o din toate cele 5 magazine la care am fost, aşa că m-am resemnat cu nişte brânză adusă de de tara. Era destul de consistenta aşa că am dat-o prin răzătoare, am pus o lingură de smântână şi am adăugat un pic de mărar tocat. Cantităţile depind de cât de multe vinete faceţi şi de cât de mult vă place brânza. Eu am pus foarte puţin în fiecare felie pe care am rulat-o, aşa că mai mult de 150 de g de brânză nu au fost necesare (cred:D). Am folosit o singură vânătă pe care am feliat-o pe lung, cât de subţire am putut eu. Mi-a cam dat bătaie de cap, dar chiar şi feliile imperfecte au trecut testul rulatului. Apoi feliile le-am pus pe tigaia grill unsă cu puţin ulei şi le-am lăsat cam 2 minute pe fiecare parte să se inmoaie un pic. Le-am scos pe o farfurie şi le-am adăugat un pic de sare. Deci aveam gata vinetele şi umplutura de brânză. Cu sosul de roşii, care trebuia teoretic făcut din roşii proaspete, iar am improvizat. Mie nu-mi plac roşiile astea de plastic aşa că am preferat suc de roşii de la cutie (cred că şi cu bulion e ok). Nu am considerat că are rost să-l mai pun în ulei încins şi cu ceapă şi am ales o variantă mai light. Pur şi simplu am pus cam 150 ml de sos într-un bol şi am adaugat mirodenii: pătrunjel proaspăt, mentă, oregano şi busuioc – uscate şi am amestecat bine. Am luat un vas termorezistent, am pus pe fundul lui cam jumătate din sos, apoi am pus vinetele rulate. Pe fiecare felie, într-un capăt, am pus puţină brânză şi am rulat. Le-am pus frumos în vas şi pe deasupra am mai pus sosul de roşii rămas. Am presărat caşcaval şi le-am lăsat cam 20 de minute la cuptor. Supriza faină a fost gustul freash de mentă care mi-a salvat sosul de roşii pus în cantitate un pic prea mare. Eu una am fost mulţumită de rezultat. Nu ştiu încă sigur dacă intră în meniul de sărbători, dar cu siguranţă o să mai apară pe la noi prin bucătărie.

IMG_5766

IMG_5770

IMG_5776

IMG_5773

IMG_5777

IMG_5785

1 thought on “Vinete cu brânză şi sos de roşii”

  1. Trebuie sa incerc reteta asta! pare foarte gustoasa. Si mie mi s-a facut pofta de vinete dar eu aveam cateva congelate de peste vara si am facut o salata de vinete romaneasca dar cu ulei de masline. Yum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *