Articole, Bucatarim, Uncategorized

Lasagna cu legume

Am rămas datoare cu reţeta asta de foarte mult timp. Pe vremea când mâncam carne, nu pot să spun că îmi plăcea foarte mult lasagna pentru că am o problemă cu carnea tocată. Dar reţeta asta cu legume aş mânca-o oricând şi în cantităţi imense:). Trebuie să recunosc că de multe ori, dacă gătesc în timpul săptămânii simplific extrem de mult reţetele ca să nu stau prea mult timp la bucătărie. Şi din cauza asta, dar şi pentru că vroiam o variantă mai light, am renunţat la sosul bechamel. Aşa că acum doar fierb foile de lasagna cam 5 minute (cu toate că pe cutie scrie că pot fi puse direct la cuptor) şi fac sosul. La sos călesc cam 350 de g de ciuperci, apoi adaug o vântătă şi un dovlecel tăiat bucăţele. După ce se înmoaie bine, adaug şi o roşie tăiată mărunt. Eu una nu pun sare, ci doar sos de soia care e deja destul de sărat. Mai pun şi câteva linguri de sos de roşii şi eventual busuioc uscat în sos. Îl mai las la fiert cam 5 minute şi mă apuc de asamblat. Pun într-o tavă un strat de foi, apoi sos şi tot aşa. Ultimul strat e de foi şi peste el adaug caşcaval ras. Pun totul la cuptor cam jumătate de oră şi mă chinui să aştept să se răcească:). Trebuie să admit că au fost cazuri când ultimul strat era cel de sos şi din cauză că nu aveam caşcaval la îndemână puneam doar ceva felii de brânză topită peste.Sau dacă era post lăsam pur şi simplu ultimul strat de sos.  Eu tot grozav zic că a ieşit lasagna mea cu legume şi în acele momente.

 P.S: Ca de obicei, la cât mă pricep eu la prezentat reţete, am uitat în prima poză să pun şi sosul de roşii.

IMG_5189

IMG_5193

IMG_5195

IMG_5196

IMG_5199

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *