Articole, Bucatarim, Uncategorized

Pacheţele din foi de orez (variantă proprie)

Despre pacheţelele din foi de orez am mai scris o dată, dar pe vremea aceea le-am pregătit cu carne şi trebuie să recunosc că varianta cu carne tocată şi prăjite în ulei nu prea mi-a plăcut. Aşa că mă tot gândeam cum le pot face într-o variantă mai light şi Moxi mi-a dat minunanta idee de a le face cu soia. Am băgat în robot un ardei şi un morcov mare şi le-am tocat mărunt. Soia granule am lăsat-o 20 de minute în apă să se hidrateze şi apoi am scurs-o bine. Am colit întâi puţin legumele apoi am adăugat soia şi sos de soia:) şi chiar inainte de a opri focul am pus un ou bătut şi am amestecat repede ca să nu se facă omletă. Foile de orez le-am ţinut pe rând în apă până s-au înmuiat şi mai apoi am pus câte o linguriţă de umplutură în fiecare şi le-am sucit cam ca pe sarmale. De data asta le-am pus într-o tavă pe hârtie de copt şi le-am uns pe deasupra cu puţin ou. După jumătate de oră la cuptor, le-am servit cu un sos tartar, dar presimt că merg şi mai bine cu ceva sos de iaurt.

Am refăcut reţeta chiar acuma seara în timp ce ploaia torenţială îmi inunda balconul. Tot bestiale au ieşit:D

IMG_4426

IMG_4428

IMG_4430

IMG_4429

IMG_4432

IMG_4437

IMG_4439

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *