Articole, Bucatarim, Uncategorized

Plăcintă cu dovlecel şi brânză sărată

Am folosit aluat de foietaj, nu de plăcintă, dar aşa zicea şi-n reţeta originală aşa că nu e vina mea:D

Chiar căutam săptămânile trecute să mai reîmprospătez meniul cu ceva reţete (fără carne) şi chiar vă rog cu ocazia asta să-mi lăsaţi ceva recomandări, dacă nu vă grăbiţi. Şi cum îmi place dovlecelul foarte mult şi-l folosesc la multe reţete, am decis că nu are ce să fie rău. Singura problemă e că am făcut cam multă compoziţie, dar ştiu data viitoare şi sunt sigură că o să iasă perfect. Am folosit un dovlecel mediu, curăţat şi dat prin răzătoare şi vreo 300 g de brânză de vacă pe care am sărat-o. Am pus pătrunjel tocat, piper, sare şi un ou ca să se lege toate. Am luat o foaie de foietaj şi am pus-o peste tava de tartă şi deasupra am nivelat frumos compoziţia rezultată. Marginile care rămăseseră în exterior le-am dat peste compoziţie şi le-am uns cu puţin ou ca să fie mai rumene la final. Gustul e foarte bun, dar după cum v-am spus, o parte din compoziţie am dat-o jos şi am mâncat-o separat cu pâine:).

IMG_4415

IMG_4417

IMG_4422

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *