Articole, Bucatarim, Uncategorized

Pâinici cu măsline

Căutam săptămâna trecută o reţetă ca să ne punem ceva gustări cu noi în concediu. Traseul nostru a fost prin munţi aşa că ştiam că nu vom avea acces la magazine prea mult. Ne-am făcut provizii din Cluj şi pe lângă sandwich-uri şi dulciuri am vrut să mai avem ceva consistent la îndemână. Am făcut un aluat clasic din cam 300 g de făină şi l-am împărţit în 9-10 bucăţi şi le-am modelat sub formă de bile (în poză sunt deja crescute). Le-am pus la dospit într-o tavă şi între timp am fugit să cumpăr chestii pentru umplutura lor. Iniţial le-am umplut doar cu măsline, dar cum s-au terminat repede, am doua tură, cea pentru concediu, am îmbogăţit-o şi le-am transformat în nişte mini-pizza. Am luat fiecare bilă de aluat, am întins-o şi am uns-o cu un pic de sos de roşii. Am pus un pic de brânză telemea, câteva bucăţele de roşii şi măsline feliate din plin. Am împachetat compoziţia în aluat am uns totul cu puţin ou şi am presărat pe deasupra un amestec de oregano şi busuioc. Le-am lăsat la cuptor cam 45 de minute şi ne-am abşinut cu greu să nu ne atingem de ele în seara aia. Ne-au fost de mare folos pe drum, le-am ţinut în pungi ca să nu se întărească şi cu siguranţă că o să intre în meniul nostru deoarece sunt perfecte pentru ieşiri sau chiar la birou.

Poze am doar de la varianta simplă cu brânză şi măsline, pentru că celelalte le-am făcut seara târziu şi nu am mai stat să le pozez. Am una cu varianta finală, servită la Herculane:)

IMG_4442

IMG_4443

IMG_4444

IMG_4445

IMG_4446

IMG_4447

IMG_4451

IMG_4453

10390383_863024870393387_6578889054947742971_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *