Articole, Bucatarim, Uncategorized

Pizza cu blat nedospit

De multă vreme vroiam să fac o pizza, dar tot timpul o amânam pentru weekend deoarece seara după job nu mai aveam răbdare să aștept să dospească aluatul și să o pun după la cuptor. Așa că în momentul în care am găsit rețeta asta am experimentat-o numaidecât. Am făcut prima variantă doar într-o tavă mică de tartă doar ca să testez. Deja am făcut cam de 4 ori reţeta asta, dar nu am apucat să fac poze:)
Aluatul trebuie făcut doar amestecând un pahar de 200 ml de lapte cu 2 ouă și cu făină..eu am pus mai mult de 100 g cât scria în rețeta inițială. Ideea e să vă iasă un amestec un pic mai gros decât cel pentru clătite, dar să curgă totuși și să-l puteți modela ușor în tavă (adică să-l întindeți frumos cu o lingură ca să ajungă peste tot). Îl puneți cam 30 de minute la cuptor până se rumenește un pic (el se va umfla, dar în momentul în care puneți sosul peste o să revină la forma inițială). Când e aproape copt îl scoateți din cuptor și puneți peste  sos de roșii. Adăugați cam ce ați pune pe o pizza normală. Eu una am vrut-o fără carne așa că am pus doar roșii și cașcaval ras. Am mai lăsat vreo 15 minute la cuptor și apoi abia am așteptat să se răcească. Partea foarte faină e că blatul e pufos și a doua zi dimineața și nu se întărește. Singura problemă pentru cei care preferă un blat mai gros e că atunci va fi nevoie să dublaţi eventual cantităţile pentru blat. Mie una îmi place aşa subţire. Eu sunt tare încântată deoarece a trecut multă vreme de când nu am găsit o rețetă nouă și ușor de realizat într-un timp scurt.
P.S: Ca de obicei, calitatea pozelor e invers proporţională cu nerăbdarea:)
IMG_4403
IMG_4409
IMG_4413

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *