Articole, Bucatarim, Uncategorized

Reţeta din romanul poliţist:)

De când am citit cartea Dariei Donţova şi mai ales de când am văzut pe blogul Kadiei minunăţia, am decis că trebuie să încerc şi eu reţeta asta. Cu toate că de la pui mănânc doar pieptul, am decis să cumpăr un pui întreg ştiind că ajutorul de nădejde (Moxi) mă va ajuta cu restul. Am cumpărat un pachet de sare (ajutorul de nădejde a vrut neapărat să fie sare un pic mai grunjoasă cu toate că reţeta cerea sare extra fina). Am spălat bine puiul, am pus o foaie de copt în tavă, am pus tot pachetul (500g) de sare, am frecat bine puiul cu nişte condimente pe care le aveam prin bucătărie(se poate pune cam orice vreţi)…am aşezat puiul şi l-am uitat în cuptor cam o oră şi jumătate.

IMG_2550

Între timp am fiert nişte cartofi tăiaţi cuburi şi apoi i-am şi prăjit un pic. Ideea era să-i fierbem doar pe jumătate dar eram amândoi angajaţi în conversaţii telefonice şi am uitat de ei:). Au ieşit buni oricum, un pic prea fierţi doar. Ne-am cumpărat zilele trecute o răzătoare minune cu diferite lame şi abia am aşteptat o ocazie să răzălim legume în fel şi chip pentru o salată. Am tăiat roşii, ardei, castraveţi, ridichi şi varză roşie în vreo 3 feluri aşa că salata noastră e un mare talmeş balmeş delicios.

IMG_2555

IMG_2560

Puiul a fost demenţial şi am sărbătorit această reţetă simplă şi gustoasă cu câte un pahar de vin spumant. Cred că ne-am săturat mai mult din bucuria că ne-a ieşit totul bine şi că arătau super…Am reuşit să mâncăm destul de puţin din toată nebunia pregătită. Concluzia? Data viitoare când facem reţeta asta ne chemăm şi lăudători la cină:).

IMG_2552

IMG_2565

0 thoughts on “Reţeta din romanul poliţist:)”

  1. Ce ma bucur ca v-a placut! Mi se pare atat de usoara reteta asta si destul de rapida, merge bine cu un mujdei, daca nu te feresti de usturoi 🙂

  2. Interesant, o sa-l incerc si eu 🙂 Eu stiam de peste copt in sare, dar nu are de ce sa nu mearga si puiul. Si eu la fel, nu am mai gatit pui intreg de foarte multa vreme 🙂 Multumesc pentru idee!

    1. si eu stiam de peste sau de pulpe coapte in sare din aia grunjoasa..dar reteta asta e excelenta..sa-mi spui daca o incerci ce parere ai:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *