Ambasador de Brand ALLFA, Articole, Carti, Uncategorized, vALLuntar

Manichiură pentru mort – Daria Donţova (vALLuntar 2)

O să citiţi recenzia la cartea asta. O să îmi spuneţi că pare sau nu pe placul vostru. Nu am cum să vă arat cum zâmbesc de fiecare dată când îmi amintesc de Evlampia (personajul principal) cum exclamam pe aici prin casă la fiecare răsturnare de situaţie sau cum mă opream din râs să-i explic şi lui Moxi ce m-a apucat. La unele recenzii v-am spus că depinde de stare, de gusturi, de câte şi mai câte. Eh, de data asta vă provoc să găsim un cititor căruia să nu-i placă stilul Dariei Donţova şi să nu se bucure că a găsit o autoare rusă de romane poliţiste cu un aer modern şi intrigi bine ţesute. Ok…poate o să găsim, dar nu contează. Atâta de mult mi-a plăcut cartea asta că o să devină o a doua „Livada de mango” pentru mine (carte tot de la ALL pe care o recomandam oricui vroia sa ma asculte, inclusiv străinilor indecişi de prin librării). Să revin la subiect. Vă spun doar câteva cuvinte despre carte ca să nu divulg prea multe. Eufrosina (numele adevărat al Evlampiei) e căsătorită cu Mihail. El e superb şi bogat, au o viaţă îndestulată dar plicticoasă. Motivul principal al acestei plictiseli e în aparenţă chiar Eufrosina cu firea ei bolnăvicioasă, alergică la mai tot ce mişcă, fără talente deosebite şi fără prea multe planuri de viitor. Aflând că Mihail are o amantă, Eufrosina decide să se sinucidă. Soarta  (alias autoarea cărţii în acest caz) decide ca Eufrosina să aibă un accident de maşină şi viaţa ei să se tranforme radical. Din femeia descrisă în rândurile de mai sus nu va mai rămâne nici măcar numele (acum îşi spune Evlampia). Evlampia, pe lângă noua sarcină de a descifra un mister şi de a salva viaţa unei persoane, trebuie să aibă grijă de copii, de o casă plină cu animale, să înveţe să gătească şi să se descurce într-o lume complet diferită. Ca să aflaţi cum a ajuns în această postură şi mai ales să râdeţi cu poftă de peripeţiile ei eu vă recomand încă o dată: citiţi cartea asta! Poate din descriere vi s-a părut că e doar genul de carte uşurică şi amuzantă. E şi asta. Dar eu una am învăţat multe de la Evlampia şi caracterul ei parcă îţi dă poftă de viaţă şi forţe proaspete după o vreme în care multe lucruri au mers cam pe dos. Dar asta e altă poveste…aşa că vă invit la comentarii.

P.S: Bonus la cartea asta sunt reţetele pe care Evlampia le învaţă…Eufrosina era alergică şi la gătit:) Kadia deja a pregătit una dintre ele şi pare delicioasă. Să enumerăm: intrigă, umor, reţete…v-am convins?

Cartea poate fi cumparata de pe site-ul celor de la ALL (www.all.ro)

Anul acesta, în cadrul campaniei vALLuntar 2, bloggerii şi cei care vor comenta la recenziile lor au ocazia de a face o faptă bună pentru mediul înconjurător cu sprijinul Editurii ALL şi ROMSILVA. Detaliile complete ale campaniei le găsiţi aici. Ceea ce e important de ştiu e că pentru fiecare recenzie trebuie strânse minimum 15 comentarii. Astfel, recenzia plus cele 15 comentarii vor echivala cu un copac plantat în cadrul acestei campanii. Comentariile extra de la fiecare recenzie se vor cumula cu altele şi vor fi plantaţi copăcei şi pentru ele.

tn1_manichiura_pentru_mort

0 thoughts on “Manichiură pentru mort – Daria Donţova (vALLuntar 2)”

  1. Am citit si pe blogul Kadiei recenzia la cartea asta si de atunci imi propusesem sa o citesc si eu. Acum, dupa ce am citit si recenzia ta, sunt si mai nerabdatoare sa o citesc 🙂

  2. Ultima carte pe care am citit-o, si careia ii voi face recenzia zilele astea (Foamea ucigasa), mi-a adus prea multa tristete in suflet, asa ca ar fi binevenita o carte vesela, care sa ma faca sa rad, sa uit cata suferinta este in lumea asta.

  3. Ah, ce bine! Inca un fan! Trebuie sa ne strangem suficient de multi ca sa putem cere urmatoarele ei carti traduse si publicate cat mai repede. Oh, da!

  4. Eu doar din cat am citit in recenziile voastre si am devenit fan asa ca pana ajung sa citesc eu cartea sper ca editura sa publice si alte carti de ale Dariei Dontova 🙂

  5. Este a doua recenzie pe care o citesc la carte (dupa cea scrisa de Kadia care deja a incercat o reteta super tare de pui pe sare, :D).
    Daca titlul nu ma tenteaza absolut deloc, recenziile imi plac – asa ca sunt curioasa sa citesc si eu cartea;))

  6. Foarte simpatica recenzia ta si am constatat ca ai scris ceva recenzii la vALLuntar! Bravo, si patosul cu care povestesti ma determina sa doresc sa citesc si eu “Manichiură pentru mort” scrisa de Daria Donţova, deoarece pe mine ma relaxeaza cartile politiste, chiar daca par usoare. Si mi-ai mai dat o idee, sa am un articol pe blogul meu in care sa trec cartile pe care doresc sa le citesc. Asta e bucuria mea de vacanta, cititul, ca atunci plec de acasa si am mai mult timp. Felicitari pentru recenzie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *