Bucatarim, Uncategorized

The last supper…for 2012:)

Sătui de aceleaşi rămăşiţe aduse în caserole după Crăciun, am zis cu Moxi să facem ceva papa bun pentru azi şi mâine…şi restul săptămânii. Noi nu avem superstiţii cu ce trebuie mâncat sau băut de Revelion aşa că ne-am gândit să facem ce ne place nouă.

De câteva zile bune tot făceam un design în cap despre cum aş vrea să arate un platou cu ouă umplute. Vroiam să tai cu un pahar felii rotunde de pâine, să le ung cu ceva cremă de brânză şi să pun oul umplut în mijloc. M-am lăsat dusă de val şi de legumele avute la dispoziţie şi a ieşit o farfurie colorată. Mie una îmi place:) Nu mi-au încăput toate pe acea farfurie aşa că am mai pus câteva şi lângă ciupercile pane (care au umplutură de pateu cu ardei tocat mărunt). Mai aveam în plan o ruladă interesantă pentru aperitiv dar sincer..nu mai avem loc în frigider şi nici în stomac:)

IMG_2465

IMG_2467

Toamna asta i-am descoperit lui Moxi un talent ascuns. Aveam nişte carne de porc prin congelator şi era tăiată bucăţi. Nu ştiam ce să fac cu ea. Nu ştiu ce şi cum a făcut dar a ieşit o mâncare demenţială. Un fel de gulaş i-am zis noi. Din ce am văzut, a călit nişte ceapă şi a prăjit bucăţile de carne. A pus morcovi rondele şi ardei. A pus cartofi tăiaţi cuburi şi apă cât să acopere totul. A tot fiert pe ele şi le-a potrivit cu pastă de roşii, ceva pastă de gulaş cumpărată şi condimente(sare, piper şi boia). Cred că e a patra oară când l-am convins să facă. Nu se alta dar e super bună şi ne ajunge câteva zile:)

IMG_2469

E şi mai bună cu o baghetă făcută după o reţetă de-a lui Jamie Oliver. Se ia o bucată de hărtie de cop şi de udă bine. În ea se înveleşte bagheta încrestată. Se pune la cuptor vreo 15 minute. Apa care se evaporă din hârtie cică o face pufoasă în interior şi crocantă în exterior. După ce se scoate din cuptor  se unge bagheta prin toate încrestăturile cu ulei de măsline, usturoi pisat şi pătrunjel. Nimic nu merge mai bine cu gulaşul lui Moxi:)

IMG_2360

Gata cu mâncarea. Mâine promit că povestim despre cărţi! Un An Nou cât mai bun vă doresc!

0 thoughts on “The last supper…for 2012:)”

    1. Tocmai ce am mancat acuma la pranz si din aperitive si chiar au iesit super bune..de gulas nu mai zic:) Multumesc de urari. An Nou Fericit si tie si multa sanatate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *