Articole, Bucatarim, Uncategorized

Broscuţe, purcelaşi, iepuraşi, un liliac şi oameni de zăpadă prăjiţi:)

Hai că titlul e demn de un tabloid…are legătură doar cu pozica de la final:)))

Noi avem o problemă. Avem zilnic discuţii despre prospeţimea/termenul de expirare al alimentelor. Numa nu reuşim să ne întâlnim la mijloc în bătălia asta. Eu declar expirat orice produs care sta mai mult de 3-4 zile în frigider (mă refer la mancaruri gatite şi la fructe şi legume care dau semne de ducă şi nu la produse pe care scrie termenul clar). Moxi în schimb dă ochişorii peste cap şi zice să le mai las un pic că sigur le mâncăm „mâine”. Eh..şi „mâine” fac exact ceea ce propusesem azi..le arunc pentru că s-au stricat. Ştiu…e de rău..nu daţi cu pietre că slavă cerului suntem doar 2 şi nu mâncăm aşa mult . Şi totuşi mă simt vinovată de fiecare dată când arunc ceva. Aşa că  am decis să văd ce am pe ducă sau de prisos prin frigi şi să iau atitudine. Aveam multe ouă, proaspete aduse de sâmbătă, dar sunt conştientă că nu se consumă singure aşa că m-am pus pe facut un tort şi un chec aperitiv. La chec am folosit brânza şi cabanosul cu care nu prea aveam idee ce să fac..şi la tort strugurii pe care în lăcomia mea îi cumpărasem în cantităţi industriale.

Pe ziua de ieri am avut aşa

1. Tortuleţ cu cremă de lămâie şi struguri

Am făcut un blat din 5 ouă (albusurile bătute cu 10 lg zahăr), 5 lg făină, un  praf de copt pe care l-am umplut cu o cremă de lămâie de la Dr.Oetker (conţinutul unui plic se amestecă bine cu 250 ml lapte şi cu 2 lg zahar)..şi am ornat cu struguri. După câteva ore de frigider..o minunăţie:))

 2. Checul aperitiv l-am făcut din 4 ouă (albusurile bătute spumă), 6 lg făină, cabanos, brânză telemea (se poate si de alt fel) şi castraveţi muraţi..toate tăiate cubuleţe..şi le-am lăsat la cuptor..vreo 40 de min..până au trecut testul scobitorii.

3. Aveam nişte cordon bleu prin frigider şi nu ştiam ce să fac „special” pentru el. Eh..m-a luat pe mine „răbdarea” să fac nişte cartofi prăjiţi..cu formele de biscuiţi pe care le-am primit de la Moş Nicolae acu-s vreo 2 ani. Bine..am folosit doar formele mai mici pe care le aveam…şi am scos la înaintare: broscuţe, iepuri, oameni de zăpadă, porcuşori şi îngeraşi…ca la circ:)…La final ne-a fost prea foame ca să mai fac poze..asta e tot ce am la dispozitie.

Nu ştiu dacă o să mai am răbdare să fac aşa ceva şi altă dată…

P.S: Staţi liniştiţi că am prăjit şi resturile de la cartofi:)

0 thoughts on “Broscuţe, purcelaşi, iepuraşi, un liliac şi oameni de zăpadă prăjiţi:)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *