Articole, Bucatarim, Uncategorized

Tufa mea de busuioc

După alergătura cu menta de acu-s câteva săptămâni, azi a venit rândul busuiocului. De câteva zile găsisem o reţetă interesantă de paste dar era aşa mai fancy şi nu aveam unele ingrediente în casă (ok..nimic înafară de paste şi usturoi). De obicei îmi place să adaptez reţetele, să înlocuiesc unele ingrediente, dar azi am decis să încerc să fac reţeta cât mai aproape de cea găsită pe net. M-am dus frumos la supermarket şi am cumpărat ulei de măsline( mama are obsesiile ei cu chestii sănătoase şi o perioadă mă obliga să iau în fiecare dimineaţă o linguriţă de ulei de măsline-pe care eu o aruncam în chiuvetă pentru că îl uraaaamm). Deci zic să aplaudăm pentru prima mea sticlă de ulei de măsline cumpărată din proprie voinţă. Am cumpărat prosciuto, caşcaval, ciuperci şi roşii cherry. Busuioc am găsit numai în piaţă.

Ia priviţi minunăţie de tufă de busuioc.

Am pus pastele la fiert…aveam câteva penne de la mama lor din Italia dar ştiam că Moxi e rupt de foame aşa că am mai adăugat şi din alea spiralate.

A urmat partea mai “fancy-nehotărâtă” (adică eu eram nehotărâtă dacă chiar voi folosi sosul de pesto făcut). Am tocat mărunt o mână de frunze de busuioc, am pisat 2 căţei mititei de usturoi şi am adăugat o lingură de ulei de măsline. La final am amestecat bine şi am pus şi un pic de caşcaval ras. Am gustat…şi mă gândeam că sigur nu o să-l folosesc. Era un pic prea pişcător pentru gustul meu.

Am pus la prajit ciupercile tăiate felii si roşiile cherry. Am adăugat pastele, sosul (iniţial am amestecat doar o parte din paste cu sos dar cand am văzut ce gust bun are l-am pus pe tot …şi vroiam mai muuult) şi apoi am pus feliile de prosciuto (neprăjit) şi cascaval ras.

A ieşit o mâncare super bunăăă. Data viitoare o sa fac mai mult sos, asta e clar. Am invatat ca e bine sa risti in bucatarie. Cel putin azi am castigat:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *