Articole, Bucatarim, Uncategorized

Sunt un mic bucătar “Real”:)

Am găsit un concurs foarte fain organizat de Real . Am văzut vasele Pyroflam în magazinul lor chiar ieri şi mă gândeam ce reţetă aş putea propune pentru concurs. Eu una mi-aş dori o tavă rectangulară pentru reţeta mea preferată de cătite cu pui. Pe lângă faptul că vasele astea se curăţă foarte uşor, nu au nicio problemă la contactul direct cu flacăra sau la şocurile termice. Mai multe despre ele găsiţi aici.

De săptămâna trecută tot vroiam să fac reţeta asta şi nu am avut timp..eh..uite că pe ultima sută de metri îţi găseşti timp chiar şi după 9 ore de muncă:).

E un pic trecut de ora 23 şi eu tocmai am terminat minunăţiile de clătite cu pui. Sunt frântă dar au ieşit aşa de bune, încât nu mai contează. Reţeta mi-e dragă, pentru că am învăţat-o în Cehia, de la un voluntar brazilian cu care am locuit timp de aproape un an( cu altă ocazie vă prezint şi supa de cremvurşti ucraineană sau supa-tocăniţă cu 4 feluri de salam de la nemţi:)). Până la momentul respectiv eu mâncasem clătite doar ca desert aşa că a fost o surpriză foarte plăcută să le descopăr şi în alt mod de preparare.

Să trecem la treabă că ne prinde ziua de mâine…

Cătite bănuiesc că ştiţi să faceţi..eu prefer varianta super simplificată cu un ou, făină şi apă minerală. Nu mă întrebaţi de cantităţi la partea asta pentru că eu fac după ochi..din ochi vă spun că am pus pentru vreo 15 clătite cam 0,5 l apă minerală, 300 g făină..cred..şi oul mai sus menţionat. Le-am amestecat după cum se observă şi în poză..şi le-am..copt-prăjit..încă avem dezbateri cu Moxi pe etimologia termenilor şi modul corect de utilizare.

Pentru umplutură am fiert vreo 300 g piept de pui dezosat…m-am uitat la el insistent până s-a răcit–şi l-am rupt bucăţele mici mici până mi-am vărsat tot stresul de peste zi:) Am pus pieptul de pui cu fooooaarte puţin ulei  într-o oală pe foc(uneori călesc un pic de ceapă dar azi chiar nu aveam chef de ceapă aşa că am renunţat la ea) şi am adăugat pe rând o conservă de porumb, vreo 3 linguri de sos de roşii, o cutie mică de smântână pentru gătit şi 50 g de caşcaval ras. Am amestecat bine toată compoziţia şi le-am lăsat pe foc mic până au dat un clocot.

În fiecare clătită am pus cam 2 linguri din compoziţie şi le-am răsucit în mod tradiţional:)

Am adăugat caşcaval ras..cam 100 g…şi spre surprinderea mea am avut clătite şi compoziţie suficiente pentru încă un strat.

Stratul 1:

Stratul 2:)

Pentru că suntem copii cuminţi şi nu luăm cina la ore atât de înaintate, abia mâine le punem la cuptor vreo 25 de minute până se topeşte caşcavalul.

Poftă bună! Cine are mâine drum prin Mănăştur e invitat la masă:)

0 thoughts on “Sunt un mic bucătar “Real”:)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *