Articole, Bucatarim, Uncategorized

Bucătărim:)

În primul rând îi mulţumesc lui Moxi pentru că a contribuit la fondul meu de cărţi şi mi-am luat prima carte din banii de Book jar:) (cartea a fost la alegerea lui…are peste 700 de pagini şi abia aştept să văd dacă o citeşte curând..eu sper să reuşesc să o strecor printre examene).

Ne-am apucat şi noi vineri seara, după o săptămână de muncă şi şcoală..să gătim. De dimineaţă îmi stătea gândul la un fel de tiramisu dar mi-era groază să ies pe ploaia aia afară. Pe la 3 îmi trimite Moxi mesajul magic: „Aş mânca ceva special”:). Eh..ne-am decis să mergem la cumpărături. De multă vreme eu şi Moxi vrem să inventăm o reţetă proprie…probabil prăjitură. Până desăvârşim reţeta…modificăm altele. Pentru cei sensibili la blasfemii culinare, cei care respectă cu sfinţenie instrucţiunile şi ingredientele…u better stop reading right about now:).

Eu m-am înhămat la a modifica după propriile dorinţe şi ingrediente avute la îndemână o reţetă de tiramisu. Până îi găsim un alt nume..că tiramisu nu mai are cum să fie..să-i zicem doar..PRĂJITURA. Am cumpărat pişcoturi pe care le-am înmuiat o parte în siropul de la un compot de ananas…şi după ce s-a terminat restu le-am înmuiat într-un sirop de apă caldă cu zahăr şi esenţă de rom. M-a speriat preţul unei creme minuscule de mascarpone şi oricum aveam ceva brânză prin frigider aşa că am decis să o pisez bine, să adaug zahăr şi 2 linguri de smântână şi să o amestec bine cu blenderul. Am frecat un gălbenuş de ou cu zahăr…sincer..cantităţile în lumea mea sunt estimative şi gustative:) şi albuşul l-am bătut spumă. Am adăugat oul peste crema de brânză şi m-am pus la clădit straturi de pişcot şi brânză. Peste primul strat de brânza am adăugat ananas…peste cel de-al doilea banane…şi ca detaliu final mai aveam prin frigi nişte glazură şi am zis că e păcat să nu o folosesc. Poate v-aţi speriat de varietatea de ingrediente…de lipsa cafelei sau a alcoolului în care trebuiau înmuiate pişcoturile(nu sunt fan cafea)..dar tocmai am terminat de devorat prima felie(după ce a stat la frigi cam 2 ore)..şi e tare yummy…

La rândul său, Moxi a lucrat la un fel de mâncare cu peşte. E prima dată când încercăm(la singular că eu doar am curăţat un morcov) peşte…şi-s tare curioasă cum o să iasă. Moxi a pus tot felul de legume(morcovi, cartofi, ceapă, ardei..şi nu mai ştiu:) la cuptor cu peştele. Partea bună e că la Auchan ni l-au curăţat cât de cât de solzi şi nu am mai făcut mizerie foarte mare pe aici. Wow..tocmai am scos peştele din cuptor şi miroase demenţial..abia aştept să se răcească..până atunci mă uit la poze:)

La PRĂJITURĂ am facut poza după ce mi-am băgat colţişorii în ea:)

Carasul cu legume la cuptor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *