Articole, Bucatarim, Cehia, Uncategorized

Pizza cu măr

Ingrediente: blat făcut la repezeală între o partidă de badminton – pe un frig şi-un vânt straşnic – şi o sesiune de căutat obiective de vizitat în Praga. Blatul iese bine, creşte voinic, dar din start uit să pun ulei în tavă- primul semn care prevesteşte dezastrul. Scoatem aluatul, punem ulei, întindem iar aluatul în tavă…same old story. Tăiem salam şi legume muuulte şi pun tot pachetul de brânză ca să fie cât mai bun. Moxi are ideea magnifică de a adăuga măr… Oare cum e pizza cu măr? După cum se va observa nici noi nu am aflat încă… Îl las pe Moxi să seteze temperatura, nu înainte de a-i face o poză, pentru că el a venit cu straşnica idee: hai să ne denumim reţetele..să le facem mai speciale. Deci am păpat pizza cu măr..pardon..cu scrum. Pentru că mârşavul- că mai bine nu i-oi zice, a setat temperatura la 230- cerculeţe mici pe care nu le găsesc pe tastatură- Celsius…timp de 40 de min. Eu tot am întrebat din 10 în 10 min…eşti sigur că nu e gata? Nuuu..Aşa că am mâncat (eram rupţi de foame şi nu aveam altceva).. pizza cu scrum. Şi ca să nu-l las pe mârşav de mândra minune cu reţeta lui, trebe să menţionez gomboţii mei cât pumnul. Dar aşa păţeşti când iei reţete de pe internet în care scrie că ai nevoie de un kg de cartofi. Nota Bene: la gomboţi trebe un singur cartof.. nu un kil…aşa mi-a spus mami.. după ce am frământat până mi-a ieşit sufletul şi aluatul tot se lipea…eh… gomboţii au crescut mai ceva ca făt-frumos şi probabil au hrănit/ucis ceva lighioane din canalizare. Orice s-o fi întâmplat tot faptă bună se consideră. Cu gomboţii nu am poze (ştiu..convenabil) aşa că tot Moxi pică de bai…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *